fotograaf apeldoorn, trouwfotograaf

Kennismaking

Nadat jullie een offerte van mij hebben ontvangen, en daarop hebben gereageerd, plan ik graag een kennismakingsgesprek in. In dit gesprek wordt jullie trouwdag uitgebreid besproken, zodat ik de ins en outs goed ken en daarop in kan spelen, en vertel ik hoe ik te werk ga. Erg belangrijk voor mij is om te weten wáár en op welke tijd ik moet beginnen. Ik zal een voorbeeldalbum meenemen zodat jullie nog wat meer werk van mij kunnen bekijken.

Misschien beslissen jullie tijdens het gesprek al (wat natuurlijk niet nodig is) , maar als dat niet het geval is wacht ik jullie reactie rustig af. Jullie krijgen een optie op jullie trouwdatum van twee weken.

Als jullie voor mij kiezen, en dat hoop ik natuurlijk, dan stel ik een overeenkomst op waarin de details staan vermeld zoals wij die hebben besproken (de tijd dat ik aanwezig ben, een eventueel album en uiteraard de prijs). Deze stuur ik per email naar jullie toe met het verzoek deze ondertekend aan mij terug te sturen.

Op jullie trouwdag

Op jullie trouwdag zelf ben ik over het algemeen al 15 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig. Ik zorg ervoor dat ik representatief gekleed ben, dat wil niet zeggen dat ik in pak kom. Dat is namelijk erg onhandig omdat ik nogal eens op de grond lig. Ik zal zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn, juist daardoor krijg je de leukste en de meest spontane foto’s. Ik zal dus niet mensen aansturen om een bepaalde houding aan te nemen of bij elkaar te gaan staan. Tijdens de reportage die we gaan maken, zal ik wel enigszins sturend zijn maar zal te allen tijden voorkomen dat de foto’s geposeerd lijken. Ook hierbij geldt: hoe spontaner, hoe beter.

Na jullie trouwdag

Na jullie bruiloft ga ik met de foto’s aan het werk en deze zullen jullie binnen twee weken digitaal van mij ontvangen. Vlak daarna zullen jullie de luxe USB stick ontvangen met daarop de hoge resolutie foto’s. Ook zet ik de foto’s online, maar alleen voor jullie vindbaar, zodat jullie ze eventueel vanaf jullie vakantieadres al kunnen bekijken.
Als jullie een album hebben besteld, ga ik nadat ik met de foto’s klaar ben, het album maken. De proofings van het album krijgen jullie dan in de mail. Jullie kunnen dan jullie wijzigingen doorgeven die ik weer ga verwerken.
Als het album is zoals jullie het willen hebben, zal ik bij de leverancier de opdracht plaatsen om het album in elkaar te zetten. Dit heeft enige tijd nodig natuurlijk.
Zodra het album bij mij wordt geleverd, controleer ik het en zorg dat het bij jullie komt.